Доступність посилання

ТОП новини

У Празі відкрили фотовиставку про оборону промзони Авдіївки


Фотовиставка Олеся Кромпляса «PROMKA» у Празі, 31 травня 2017 року
Фотовиставка Олеся Кромпляса «PROMKA» у Празі, 31 травня 2017 року

У столиці Чехії відкрилася виставка «PROMKA» – фотопроект про події на промзоні містечка Авдіївки на Донеччині та його захисників. Це підбірка плівкових чорно-білих світлин, що передають атмосферу життєвих умов, в яких українським військовим щодня доводиться протистояти російській агресії. Автор – військовий фотограф і журналіст Олесь Кромпляс, який неодноразово був присутній у найгарячіших точках бойових дій на сході України.

«Головний месседж цієї виставки в тому, щоб показати в яких обставинах люди захищають не тільки Україну – але цілий східний кордон Європи. Тобто це люди, які відстоюють Європу, європейські цінності, всю нашу систему правової держави перед навалом беззаконня, тероризму, «совєтского союзу» та антидемократичних цінностей. Чехи мають про це знати, оскільки живуть під загрозою досить сильного впливу російської пропаганди», – прокоментував виставку автор робіт.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, фото-вернісаж пройшов у знаковому місці – на Вантажному залізничному вокзалі Жижков, що є відомою пам’яткою промислової зони Праги. Антураж локації мав нагадати відвідувачам атмосферу та настрій промислової зони Авдіївки.

Організаторами виставки виступили українське посольство і Національний кіноархів Чехії.

«Автор є безпосереднім свідком того, що відбувається сьогодні в Україні. Він є унікальним джерелом інформації про цю війну. Ми дуже вдячні, що він приїхав до Чехії, щоб розказати та поширити правду», – сказав під час вітального відкриття посол України в Чехії Євген Перебийніс.

Фотопроект «PROMKA», що вже презентувався у багатьох європейських містах, зокрема у Женеві, Цюриху, Мюнхені й Варшаві, найближчим часом планує виставлятися у Португалії, Великій Британії і США.

XS
SM
MD
LG