Доступність посилання

ТОП новини

Минулої доби двоє військовослужбовців ЗСУ поранені на Донбасі – штаб


У результаті бойових дій минулої доби двоє військовослужбовців Збройних сил України були поранені на Донбасі, повідомили у прес-центрі штабу АТО на сторінці у Facebook.

«Хоча інтенсивність ворожих збройних провокацій вздовж усієї лінії розмежування дещо знизилась, все ж російсько-терористичні бандформування 35 разів застосовували зброю проти підрозділів Збройних силУкраїни. Двічі, зокрема, й заборонені Мінськими угодами артилерійські системи», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, приморський напрямок залишається найбільш атакований бойовиками – 15 обстрілів упродовж середи.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили українську сторону в трьох порушеннях режиму тиші упродовж минулої доби. Луганські бойовики стверджують, що військові ЗСУ стріляли зі 120-міліметрових мінометів та озброєння БМП.

Станом на 7:00 четверга, 1 червня, сайти угруповання «ДНР» не надають інформації про останні години на захоплених донецькими бойовиками територіях.

Напередодні українська сторона Спільного центру контролю й координації режиму припинення вогню (СЦКК) заявила, що з 1 червня Збройні сили України будуть дотримуватись «режиму тиші».

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, що мало почати діяти з 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG