Доступність посилання

ТОП новини

Суд звільнив від примусового психіатричного лікування росіянина за пост про «Уральську народну республіку»


Щодо Олексія Морошкіна (на фото) також порушували справу за підозрою у розфарбуванні бюсту Леніна у синьо-жовтий
Щодо Олексія Морошкіна (на фото) також порушували справу за підозрою у розфарбуванні бюсту Леніна у синьо-жовтий

Суд в Челябінську ухвалив рішення випустити із психіатричної лікарні росіянина Олексія Морошкіна, спрямованого туди на примусове лікування через допис у соцмережі «ВКонтакте», повідомив адвокат Андрій Лепьохін.

Лікарі дійшли висновку, що Морошкін не створює небезпеки для себе та інших людей, і через десять днів він зможе вийти з лікарні, в якій провів майже півтора року, цитує юриста російська служба Радіо Свобода.

Кримінальну справу стосовно Олексія Морошкіна було заведено влітку 2015 року, після того, як він опублікував на своїй сторінці «ВКонтакте» пост про необхідність створення «Уральської народної республіки». Слідство побачило в публікації заклики до екстремізму.

Судмедексперти поставили Морошкіну, який також є творцем мережевої спільноти «Церква челябінського метеорита», діагноз «параноїдальна шизофренія». Активіста спрямували на примусове лікування у грудні 2015 року.

Російські силовики також порушували справу проти Морошкіна за звинуваченнями у розфарбуванні бюсту Леніна в Челябінську у кольори українського прапора, приписавши йому «вандалізм».

Правозахисний центр «Меморіал» визнав Олексія Морошкіна політичним в'язнем.

XS
SM
MD
LG