Доступність посилання

ТОП новини

Підозрюваного в організації вбивства журналіста Сергієнка залишили під вартою


Вадим Мельник у суді в Черкасах, 30 травня 2017 року
Вадим Мельник у суді в Черкасах, 30 травня 2017 року

У Черкасах Придніпровський районний суд 1 червня обрав запобіжних захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів (до 28 липня включно) без можливості внесення застави для Вадима Мельника, якого підозрюють в організації викрадення і вбивства у 2014 році черкаського журналіста Василя Сергієнка. Таке рішення суддя ухвалила після 4-годинного перебування в дорадчій кімнаті, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Саме про таку міру запобіжного заходу клопотали представники прокуратури. Вони заявляють, що у 2014 році Вадим Мельник організував дві групи людей і забезпечив їх транспортними засобами для викрадення і вбивства Василя Сергієнка. Прокуратура наполягала, що у разі обрання іншої міри запобіжного захисту підозрюваний може переховуватися від слідства, впливати на свідків, потерпілих та на інших підозрюваних, які досі перебувають у розшуку.

Натомість адвокат підозрюваного Сергій Гончар заявляв, що в клопотанні щодо міри запобіжного заходу варто відмовити. Крім того, він згадав і про рішення апеляційного суду, який випустив Мельника з-під варти і присудив йому нічний домашній арешт із вимогою здати паспорти. Однак суддя зрештою задовольнила клопотання прокуратури.

16 травня у Нацполіції заявили про затримання в Києві підозрюваного в організації викрадення і вбивства журналіста Василя Сергієнка. 17 травня Придніпровський районний суд Черкас обрав запобіжних захід Вадиму Мельнику у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів без можливості внесення застави.

30 травня апеляційний суд змінив міру запобіжного заходу Вадиму Мельнику: замість тримання під вартою призначив йому нічний домашній арешт із застосуванням електронного браслета. Відпустити Мельника мали одразу в залі суду. Однак активісти заблокували і вихід підозрюваного з камери, і самих суддів у залі засідання. Після двох годин блокування до зали повернувся слідчий і оголосив нову підозру Вадиму Мельнику – створення злочинної організації.

4 квітня 2014 року журналіста викрали зі власного подвір’я у Корсунь-Шевченківському Черкаської області, а наступного дня знайшли закатованим у замаскованій ямі зі сміттям у Виграївському лісі.

Василеві Сергієнку було 58 років, у Корсунь-Шевченківському в нього залишилася мати, доглядати яку за кілька років до вбивства він і приїхав із Запоріжжя. Йому посмертно присвоєне звання Герой України.

Вбивство розслідують за статтею «викрадення людини та умисне вбивство викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб».

XS
SM
MD
LG