Доступність посилання

ТОП новини

Група з участю чільника поліції за винагороду хотіла вивезти до Росії бізнесмена – прокуратура


Прокуратура Київської області затримала групу осіб, серед яких керівник підрозділу поліції, які за 17 мільйонів доларів намагались організувати викрадення та переправлення на територію Росії колишнього громадянина цієї країни. Про це 2 червня йдеться в повідомленні на сайті прокуратури Київщини.

«Викрадачі планували запропонувати працівникам правоохоронних органів неправомірну вигоду за сприяння у виконанні їхнього злочинного умислу. Під час отримання «авансу» у розмірі 100 тисяч доларів США, який надавався зловмисникам на виконання їхніх злочинних дій, останніх було затримано», – мовиться в повідомленні.

Кого саме намагались переправити за винагороду до Росії, у прокуратурі не вказують. Водночас генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook пише, що йдеться про «колишнього громадянина Росії, який через переслідування російською владою переїхав в Україну і займається тут виробничим бізнесом».

У прокуратурі повідомили, що затриманим інкримінують вчинення правопорушень за статтями «Готування до викрадення людини, вчинене організованою групою» та «Закінчений замах на надання неправомірної вигоди службовій особі».

Наразі тривають слідчі та розшукові дії, затриманим загрожує до 10 років позбавлення волі, уточнили в прокуратурі.

Сьогодні прокуратура Київської області звернеться до суду із клопотанням про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

XS
SM
MD
LG