Доступність посилання

ТОП новини

У Трампа просять суд відновити імміграційні обмеження


Протест проти імміграційних обмежень у США, Вашингтон, 29 січня 2017 року
Протест проти імміграційних обмежень у США, Вашингтон, 29 січня 2017 року

Адміністрація президента США Дональда Трампа звернулася до Верховного суду США щодо негайного відновлення тимчасової заборони на в’їзд для громадян з шести переважно мусульманських країн. У мотиваційній частині звернення йдеться про те, що це збільшить безпеку США.

Повідомляється, що із заявою до суду Міністерство юстиції США звернулося ввечері 1 червня, стверджуючи, що Апеляційний суд у Вірджинії допустив кілька помилок при винесенні рішення проти розпорядження Трампа.

Щонайменше п’ять з дев’яти суддів Верховного суду мають погодитися на розгляд заяви адміністрації.

Минулого тижня апеляційний суд штату Вірджинія відмовив у відновленні дії антимігрантського розпорядження Трампа. Десятеро з тринадцяти суддів у колегії відмовились задовольняти відповідне клопотання Мін’юсту США. У Міністерстві юстиції США вкотре заявили, що «наказ президента Трампа цілком відповідає його законним повноваженням щодо гарантування безпеки нації і захисту наших громадян від тероризму».

Антиміграційні обмеження адміністрації Трампа, що були зупинені судами США через кілька днів після оголошення, передбачають тимчасову заборону на в’їзд до Сполучених Штатів усіх біженців, а також громадян, що прибувають з Ірану, Лівії, Сомані, Судану, Сирії та Ємену.

XS
SM
MD
LG