Доступність посилання

ТОП новини

У Львові невідомі облили червоною фарбою Монумент слави радянським солдатам


Монумент Слави радянським солдатам у Львові
Монумент Слави радянським солдатам у Львові

У п’ятницю, 2 червня, невідомі облили червоною фарбою Монумент бойової слави радянським солдатам у Львові і залишили напис «окупанти». За інформацією прес-служби Головного управління МВС у Львівській області, акт вандалізму здійснено під ранок, оскільки фарба ще свіжа.

«Це чергова провокація, шукаємо винних і зроблено це зумисно, щоб принизити імідж Львова і України», – зазначила у коментарі Радіо Свобода речник управління МВС Львівщини Світлана Добровольська.

Зараз на місці працює слідчо-оперативна група. Це вже не перший випадок, коли невідомі особи обливають фарбою чи нищать пам’ятники у Львові та області. Однак раніше акти вандалізму чинили на місцях, пов’язаних з історичною пам’яттю поляків. Торік фрагмент монументу невідомі розфарбували синьо-жовтими кольорами.

На площі, де стоїть Монумент слави, цього року, за інформацією правоохоронних органів, було встановлено камери відеонагляду, але вони не працювали і на вшанування Дня пам’яті 8 травня, їх мали відремонтувати. Однак чи зафіксували вони зловмисників чи того, хто обмалював монумент наразі невідомо.

Ще з 2007 року Львівська міськрада дискутує про те, що робити з цим радянським пам’ятником: демонтувати чи перенести в музей. Нещодавно депутати міськради заявили про те, що цей монумент підпадає під декомунізацію. На сьогодні створено робочу групу, яка вирішуватиме подальшу історію пам’ятника.

XS
SM
MD
LG