Доступність посилання

ТОП новини

Афганістан: силовики стріляли в повітря на акції протесту за відставку Гані через атаку в Кабулі


Афганські поліцейські зіткнулися з протестувальниками під час акції в Кабулі, Афганістан 2 червня 2017 року
Афганські поліцейські зіткнулися з протестувальниками під час акції в Кабулі, Афганістан 2 червня 2017 року

Західні ЗМІ у п’ятницю повідомляють, що сили безпеки Афганістану вдалися до попереджувальних вистрілів у повітря на акції протесту, де вимагали відставки президента Ашрафа Гані через останній потужний вибух в столиці Кабулі, що забрав життя щонайменше 90 людей і поранив понад 460.

Згідно з повідомленнями, 2 червня близько тисячі демонстрантів зібралися біля місця позавчорашньої атаки. Коли деякі демонстранти намагалися перетнути поліцейський кордон, силовики почали стріляти в повітря, передає агенція Reuters.

Інформації про постраждалих немає.

За деякими іншими повідомленнями, учасники акції продовжили після пострілів рух до президентського палацу, втім чимало протестувальників покинули акцію.

31 травня у дипломатичному кварталі столиці Афганістану прогримів потужний вибух. За даними поліції, вибухнула автоцистерна, через що десятки людей загинули, сотні були поранені, також зазнали руйнувань численні будівлі в районі вибуху.

ЗМІ повідомили, що у Національному управлінні з безпеки Афганістану вважають винуватцями вибуху талібів з пакистанської мережі «Хаккані». Самі ж таліби відкинули причетність до атаки.

Жодне з угруповань так і не взяло на себе відповідальності за вибух, що стався якраз у час так званого щорічного «весняного наступу» талібів.

XS
SM
MD
LG