Доступність посилання

ТОП новини

Меркель: рішення Трампа про вихід США із Паризької кліматичної угоди «дуже засмучує»


Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент США Дональд Трамп
Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент США Дональд Трамп

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що рішення президента США Дональда Трампа про вихід США із Паризької кліматичної угоди «дуже засмучує».

Зробивши коротку заяву в парламенті в Берліні 2 червня, Меркель пообіцяла незмінну прихильність своєї країни Паризькій угоді, назвавши її «наріжним каменем» міжнародних зусиль по боротьбі з глобальним потеплінням.

«Рішення президента США про вихід з Паризької кліматичної угоди дуже засмучує, і я висловлююсь дуже стримано, коли кажу це», – сказала вона через день після того, як Трамп оголосив про своє рішення.

Меркель заявила, що не можна звернути з шляху, який почався з 1997 року Кіотським кліматичним протоколом і продовжився «історичною» Паризькою угодою 2015 року.

Вихід США з угоди «не може і не зупинить тих з нас, хто відчуває себе зобов’язаним захистити планету», – сказала Меркель, закликаючи світ продовжувати працювати разом.

«Всім, для кого майбутнє нашої планети важливе, я кажу – давайте продовжувати йти цим шляхом», – сказала вона під оплески депутатів.

Президент США Дональд Трамп 1 червня заявив, що США виходять із Паризької кліматичної угоди. При цьому Трамп наголосив, що абсолютно відданий захисту довкілля, але Паризьку кліматичну угоду у її нинішньому вигляді вважає шкідливою для американської економіки і такою, що надає переваги таким країнам, як Китай та Індія.

Паризька угода – угода в рамках Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (UNFCCC) щодо регулювання заходів зі зменшення викидів діоксиду вуглецю з 2020 року. Паризька кліматична угода передбачає, що зобов’язання зі скорочення шкідливих викидів в атмосферу беруть на себе всі держави, незалежно від ступеня їхнього економічного розвитку.

XS
SM
MD
LG