Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликав Раду розглянути законопроект про медичну реформу


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду розглянути законопроект про медичну реформу до закінчення сесії.

«Запуск медичної реформи бажано провести через голосування в парламенті до завершення цієї сесії», – сказав Порошенко на засіданні Національної ради реформ, яка розглянула реформування медичної галузі.

Він зауважив, що підготовлений Кабінетом міністрів законопроект був серйозно доопрацьований представниками робочої групи, Адміністрації президента, комітетів Верховної Ради, проте низка норм законопроекту ще потребує доопрацювання.

Порошенко заявив про неприпустимість пропонованого положення про те, що пакет державних гарантій пацієнту буде встановлюватись урядом.

«Ні, у нас пакет гарантій держави має бути закріплено законодавчо», – переконаний він.

5 квітня Кабмін затвердив пакет законопроектів щодо медичної реформи, передав їх до Верховної Ради на розгляд та голосування. У МОЗ зазначають, що ухвалення цих законопроектів на поточній парламентській сесії дозволить, серед іншого, закласти у бюджет на 2018 рік новий принцип фінансування для стаціонарів, розрахувати гарантований пакет медичних послуг, аби у бюджетний 2019 рік увійти з усім гарантованим пакетом медичних послуг на всіх рівнях.

Нинішня сесія Верховної Ради восьмого скликання закінчується у липні цього року.

XS
SM
MD
LG