Доступність посилання

ТОП новини

Окуєва заявляє про поліпшення стану її чоловіка Осмаєва після замаху


Аміна Окуєва
Аміна Окуєва

Доброволець, дружина Адама Осмаєва Аміна Окуєва заявляє, що її чоловік, який після замаху на його життя перебуває в лікарні, розмовляв із нею по телефону і намагається підніматися.

«Тільки що говорили з ним по телефону! Голос бадьорий. Уже намагається підніматися. Скоро треба буде починати дихальну гімнастику для відновлення легені, а потім і – бігати», – написала Окуєва у Facebook.

Напад на Осмаєва і Окуєву стався 1 червня у Подільському районі Києва. За даними поліції, чоловік, який назвався іноземним журналістом, завчасно домовився із подружжям про зустріч. За версією силовиків, коли вони сіли в автомобіль, невідомий дістав із коробки пістолет «Глок» і вистрілив у груди Адаму Осмаєву, у відповідь Аміна Окуєва зі свого пістолета Макарова зробила кілька пострілів у стрілка.

Обох чоловіків доправили до лікарні. Аміна Окуєва не постраждала. За фактом замаху на вбивство двох і більше осіб розпочали кримінальне провадження.

У поліції заявляють, що основною версією нападу на подружжя добровольців Адама Осмаєва і Аміни Окуєвої розглядають їхню патріотичну позицію.

У лютому 2012 року Адама Осмаєва затримали в Одесі правоохоронні органи України за підозрою в здійсненні вибуху в одеській квартирі. Слідство також підозрювало, що він разом зі спільником готував замах на президента Росії Володимира Путіна. У вересні 2013 року в Росії був засуджений до десяти років позбавлення волі другий фігурант цієї справи Ілля П’янзін, якого Україна туди екстрадувала.

Європейський суд з прав людини рекомендував Україні не видавати Осмаєва Росії, після чого Україна вирішила припинити процес екстрадиції. 19 листопада 2014 року після понад двох з половиною років ув’язнення його звільнили з-під варти.

У лютому 2015 року Осмаєв став новим командиром батальйону імені Джохара Дудаєва після загибелі Іси Мунаєва. Аміна Окуєва, медик за освітою, є прес-секретарем батальйону.

XS
SM
MD
LG