Доступність посилання

ТОП новини

Одеська ОДА: 19 дітей в Білгород-Дністровському госпіталізовані за підозрою в захворюванні на гепатит А


Одеська обласна державна адміністрація повідомляє, що 19 дітей з дитячого притулку «Центр психолого-соціальної реабілітації для дітей» в Білгород-Дністровському, що в Одеській області, госпіталізовані до центральної районної лікарні за підозрою в захворюванні на гепатит А. У трьох із госпіталізованих, йдеться у повідомленні, гепатит А підтверджений лабораторно, ще 16 дітей залишаються під наглядом лікарів.

Медики оцінюють стан пацієнтів як стабільний.

«Ситуація не є екстраординарною, це – не епідемія. Локалізований спалах періодично виникає в установах, де організовано колективне харчування. Для локалізації та ліквідації спалаху фахівці проводять комплекс протиепідемічних заходів. Зокрема, в притулку відібрано зразки питної води, взято гігієнічні змиви з об’єктів довкілля. За дітьми, що контактували з пацієнтами, встановлене медичне спостереження. Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області вивчає причини та умови, що призвели до виникнення та поширення інфекційної хвороби», – цитує прес-служба Одеської ОДА директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації В`ячеслава Полясного.

Гепатит А – інфекційне захворювання, яке передається через тісний контакт із хворою людиною або продукти харчування і воду.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, у світі щорічно реєструється 1,4 мільйона випадків захворювання на вірусний гепатит А. В Україні в останні роки відзначалося поступове зниження кількості таких хворих: 2-3 тисячі на рік.

Медики зазначають, що для гепатиту А характерна сезонність, зазвичай вона поширюється влітку з подальшим зниженням.

Вакцина, за даними ВООЗ, є ефективним засобом запобігання інфекції.

XS
SM
MD
LG