Доступність посилання

ТОП новини

Гузар відігравав важливу роль для всього світового українства – Порошенко


Президент Петро Порошенко з дружиною Мариною у соборі Воскресіння Христового в Києві прощаються з кардиналом Любомиром Гузаром, 4 червня 2017 року
Президент Петро Порошенко з дружиною Мариною у соборі Воскресіння Христового в Києві прощаються з кардиналом Любомиром Гузаром, 4 червня 2017 року

Колишній предстоятель Української греко-католицької церкви кардинал Любомир Гузар відігравав важливу роль не тільки для УГКЦ, а й для всього світового українства. Про це заявив президент України Петро Порошенко, який разом із дружиною прийшов у неділю на прощання з померлим.

«Для кожного він знаходив абсолютно унікальні слова. Багатогодинні розмови і зустрічі з ним заряджали, незважаючи нібито на зовнішню неміч, твердим оптимізмом. Він є справжнім нащадком Андрея Шептицького, Йосипа Сліпого і відігравав надзвичайно важливу роль не лише для Української греко-католицької церкви, не тільки для всієї нашої держави, а й для всього світового українства», – сказав президент.

Серед державних посадовців, які прийшли попрощатися з кардиналом, були також прем’єр-міністр Володимир Гройсман, секретар РНБО Олександр Турчинов, відомі культурні та громадські діячі. Велика черга людей, які прийшли на прощання, вишикувалася у дворі храму.

Раніше в УГКЦ заявили, що очікують приїзду до собору близько 600 священнослужителів з різних єпархій України та з-за кордону.

Глава Української греко-католицької церкви у 2001-2011 роках помер 31 травня на 85-му році життя. 2-3 червня з ним прощались у Львові. Чин погребіння Любомира Гузара в крипті патріаршого собору Воскресіння Христового, що на Лівому березі в Києві, проведуть 5 червня об 11:00.

XS
SM
MD
LG