Доступність посилання

ТОП новини

Путін заявив, що не знав Флінна під час розмови, і повторив: Росія не втручалася у вибори в США


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін заявив, що у нього було дуже мало контактів з колишнім радником президента США з національної безпеки Майклом Флінном, хоча вони сиділи поруч на одному із заходів у Москві в 2015 році. Про це Путін заявив в інтерв’ю NBC 4 червня.

«Коли я прибув на захід нашої компанії Russia Today і сів за стіл, поруч зі мною сидів якийсь пан із одного боку, з іншого боку ще хтось сидів. Потім я виступив, іще про щось поговорили, я підвівся і пішов. А потім мені сказали: «Ви знаєте, що це американський громадянин, він займався тим-то, він раніше у спецслужбах працював, а зараз він займається тим-то і тим-то… Все! Я з ним навіть практично не розмовляв… Це все моє знайомство з паном Флінном», – розповів Путін про свої контакти з екс-радником президента США з національної безпеки.

Також Володимир Путін вчергове заперечив повідомлення про ймовірне втручання Москви в торішні президентські вибори у США .

«Не треба ні на кого посилатися і звинувачувати будь-кого в своїх бідах тим, хто вибори програв», – сказав Путін і потім додав: «Нам, навіть якби було бажання, сенсу ж немає ніякого втручатися».

Натомість Путін звинуватив Сполучені Штати у втручанні у вибори за кордоном.

«От куди пальцем у мапу світу не ткнеш, всюди вам будуть скаржитися на те, що американські офіційні особи втручаються в їхні внутрішні політичні процеси», – сказав він.

Російський президент зазначив, що не має «особливих відносин» з президентом США, чия команда перебуває під слідством через можливі зв’язки з російськими офіційними особами в ході президентської кампанії.

«У нас що, з ним (Трампом – ред.) були якісь особливі відносини? Взагалі ніяких відносин не було. Свого часу він приїжджав до Москви. Знаєте, я з ним не зустрічався. Багато до нас приїжджає американців», – зауважив Путін.

Майкл Флінн пропрацював в адміністрації Дональда Трампа менш ніж місяць, перш ніж американський президент змусив його до відставки з посади радника з нацбезпеки в лютому через те, що він сказав неправду про свої контакти з послом Росії у США після обрання Трампа, але до його інавгурації.

Дональд Трамп уже багато разів заперечував висновки розвідувальних служб США, які вони раніше оформили у спільній заяві, про те, що Росія намагалася посилити його позиції під час виборів.

XS
SM
MD
LG