Доступність посилання

ТОП новини

Червоний Хрест зібрав близько 13 мільйонів доларів на благодійному концерті в Манчестері після атаки


Люди принесли квіти в центр Манчестера після атаки, через 22 людини загинули і десятки були поранені, 26 травня 2017 року
Люди принесли квіти в центр Манчестера після атаки, через 22 людини загинули і десятки були поранені, 26 травня 2017 року

Британський Червоний Хрест повідомив, що зібрав близько 13 мільйонів доларів на благодійному концерті в Манчестері, що відбувся через два тижні після атаки, в результаті якої загинуло 22 людини і десятки були поранені.

Організатори заявили, що концерт One Love Manchester, проведений під ретельною охороною 4 червня, відвідали понад 50 тисяч людей, а транслювали його по всьому світу.

Участь в концерті взяла і американська поп-співачка Аріана Гранде, яка виступала 22 травня, коли після її виступу і прогримів вибух, скоєний смертником, на «Манчестер Арені».

У тригодинному концерті в Манчестері також взяли участь виконавці Джастін Бібер, Кеті Перрі, Coldplay, Take That, Ліам Галлахер, Фаррелл Вільямс і Роббі Вільямс.

Досі жодне з угруповань не взяло на себе відповідальності за атаку, третю у

Великобританія пережила три з кінця березня атаки бойовиків, через які десятки людей загинули і були поранені. Так, остання сталася 3 березня у Лондоні, коли вантажівка в'їхала у групу пішоходів на Лондонському мосту, потім нападники у сусідньому районі із ножами атакували людей у ресторанах. Два попередні напади були 22 березня біля парламенту на Вестмінстерському мосту (5 загиблих і близько 40 поранених) та на концерті в Манчестері 22 травня (22 загиблих і близько 60 поранених). Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що останні напади в Великобританії не пов’язані між собою, проте надихалися однією ідеологією.

XS
SM
MD
LG