Доступність посилання

ТОП новини

Австралія: взяття нападником жінки в заручники поліція назвала терактом


Поліція забирає тіло загиблого на місці взяття жінки в заручники в передмісті Мельбурна Брайтоні, Австралія, 6 червня 2017 року
Поліція забирає тіло загиблого на місці взяття жінки в заручники в передмісті Мельбурна Брайтоні, Австралія, 6 червня 2017 року

6 червня австралійська поліція повідомила, що розглядає взяття нападником в заручники жінки у Мельбурні як «акт тероризму» після того, як угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за атаку.

Увечері 5 червня поліцейські застрелили злочинця, який узяв в заручники жінку, сховався в одній з квартир будинку в передмісті Брайтон, вбив з вогнепальної зброї чоловіка, що опинився поруч, а також чинив озброєний опір. Троє поліцейських були поранені. Поліція в результаті врятувала заручницю після більш ніж годинного протистояння з нападником.

Інформаційне агентство Amaq, пов’язане з ісламістами, повідомило, що напад було здійснено через участь Австралії в очолюваній США коаліції, що бореться з угрупованням «Ісламська держава» в Іраку та Сирії.

«Ми розглядаємо це як терористичний акт», – сказав комісар поліції штату Вікторія Грем Ештон, додавши, що достеменно невідомо чи була це планована, а чи спонтанна атака.

Австралія як союзник США в боротьбі з ісламістами перебуває в стані підвищеної готовності до нападів з боку бойовиків та їх симпатиків, що повертаються з бойових дій на Близькому Сході.

XS
SM
MD
LG