Доступність посилання

ТОП новини

Минулої доби на Донбасі поранені четверо українських воїнів – штаб


Минулої доби в ході бойових дій на Донбасі поранень зазнали четверо українських військовослужбовців, повідомили у прес-центрі штабу АТО на сторінці у Facebook.

«На окремих ділянках лінії зіткнення російсько-терористичні бандформування відчутно підвищили інтенсивність та щільність вогню. Все частіше бойовики під час обстрілів застосовували важке артилерійське озброєння, зокрема один раз і реактивні системи залпового вогню. Минулої доби проросійські незаконні збройні формування 77 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО, а також вкотре обстрілювали й житлові квартали прифронтових населених пунктів», – йдеться в повідомленні.

Найбільше обстрілів напередодні було на приморському напрямку – 39, зазначили у штабі.

«Під час ворожого обстрілу наших укріплень неподалік Верхньоторецького одна з мін калібру 82 міліметри розірвалась ближче до житлового сектору, внаслідок чого поранень зазнав місцевий мешканець», – повідомили українські військові, додавши, що обстріли житлових районів бойовики здійснювали також у Красногорівці, Мар’їнці та Павлополі. Про постраждалих тут не йдеться.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили українських військових у восьми обстрілах територій, підконтрольних луганським бойовикам. В угрупованні «ДНР» повідомили, що троє мирних жителів постраждали в результаті, як стверджують донецькі бойовики, обстрілу околиць Ясинуватої з боку ЗСУ.

Чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України мало почати діяти з 1 червня. Проте обстріли не припиняються, а сторони конфлікту звинувачують в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG