Доступність посилання

ТОП новини

Тіллерсон: Трамп просив працювати над відновленням відносин з Росією


Рекс Тіллерсон
Рекс Тіллерсон

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявляє, що президент Дональд Трамп дав йому вказівку працювати над відновленням відносин між Вашингтоном і Москвою.

За словами держсекретаря, Трамп попросив його зробити так, щоб інформація навколо розслідування про втручання Росії в президентські вибори в США в минулому році не завадила налагодженню контактів із Москвою. Він сказав про це під час візиту до Нової Зеландії 6 червня.

Держсекретар зазначив, що на даний момент відносини між США і Росією перебувають «на дуже низькому рівні і погіршуються».

Раніше в інтерв’ю телеканалу NBC Тіллерсон заявив, що втручання Росії у вибори США «добре задокументоване», проте наголосив, що відносини з Росією необхідно повернути на рівень, що відповідає американським національним інтересам.

У США ведеться розслідування про втручання Росії в президентські вибори 2016 року. Американські спецслужби припускають, що Росія могла вплинути на результат президентських виборів на користь республіканця Дональда Трампа за допомогою кібератак на сервери Демократичної партії і поширення неправдивої інформації в пресі. Кремль категорично відкидає всі звинувачення.

8 червня перед комітетом з розвідки Сенату США має свідчити колишній голова ФБР Джеймс Комі.

XS
SM
MD
LG