Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: силовики у ході обшуків у мерії Кривого Рогу вилучили тендерну документацію і договори


У Генеральній прокуратурі заявляють, що силовики під час обшуків у приміщенні Криворізької міської ради вилучили тендерну документацію і договори на виконання робіт, що укладалися з приватними підприємствами.

Як повідомляє прес-служба відомства, слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження щодо розтрати бюджетних коштів, зловживання службовим становищем, ухилення від сплати податків та службової недбалості.

«Встановлено, що протягом 2016 року посадовці Криворізької міської ради укладали договори про виконання робіт і надання послуг за бюджетні кошти, частина яких з метою подальшої реалізації перераховувалась низці фіктивних підприємств, які, в свою чергу, безпідставно формували податковий кредит. У подальшому здобуті таким чином грошові кошти розподілялись між посадовими особами органів виконавчої влади Криворізької міської ради», – йдеться у повідомленні.

У Генпрокуратурі зазначають, що правоохоронці повідомили про підозру низці осіб, серед яких – перший заступник Криворізького міського голови, колишній і чинні начальники управлінь та відділів виконкому міської ради, а також посадові особи приватних підприємства, які співпрацювали з міською радою.

Сьогодні у міськраді Кривого Рогу повідомили про обшук. У мерії заявили, що правоохоронці працюють на 5-у поверсі будівлі, в управліннях благоустрою та житлової політики і управління капітального будівництва.

Раніше, 17 травня, генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що першому заступнику міського голови Кривого Рогу Євгену Удоду силовики повідомили про підозру. За його словами, у Кривому Розі правоохоронці проводили обшуки у справі про злочинну організацію, яка займалася розкраданням коштів у особливо великих розмірах. За офіційними даними з мерії, перший заступник міського голови Кривого Рогу Євген Удод зараз перебуває у відпустці.

У листопаді 2016 року, березні й травні 2017 року в Криворізькій міській раді вже проводили обшуки з вилученням документів. Тоді посадовців мерії звинувачували в нецільовому використанні бюджетних коштів «шляхом суттєвого завищення вартості придбаних послуг».

XS
SM
MD
LG