Доступність посилання

ТОП новини

У Сенаті США заслухають голів спецслужб у справі про можливе втручання Росії


Члени сенатського комітету з розвідки
Члени сенатського комітету з розвідки

Американські сенатори заслухають 7 червня свідчення найвищих посадових осіб служб безпеки з приводу розслідування ФБР США про ймовірне втручання Росії в президентські вибори в США минулого року і про наслідки відставки колишнього директора Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі.

Як очікують, на слуханнях у Сенаті США будуть представлені свідчення чинного директора ФБР Ендрю Маккейба, директора Національної розвідки Дена Коутса, директора Агентства національної безпеки Майка Роджерса і заступника міністра юстиції Рода Розенстайна.

8 червня в сенатському комітеті має виступити колишній директор ФБР Джеймс Комі, який не з’являвся на публіці відтоді, як 9 травня президент США Дональд Трамп звільнив його. Очікується, що Комі поставлять питання про обставини його звільнення, а також що він прокоментує повідомлення в ЗМІ, в яких стверджується, що Трамп міг чинити тиск на Комі, щоб відкласти розслідування щодо ролі Росії у виборчій кампанії.

Трамп спростовує, що просив Комі припинити розслідування стосовно Майкла Флінна, одного з декількох членів його команди, чиї відносини з російськими чиновниками викликали підозри.

Міністерство юстиції США 17 травня призначило колишнього директора ФБР Роберта Мюллера спеціальним юридичним радником для спостереження за розслідуванням про втручання Росії в американські вибори.

XS
SM
MD
LG