Доступність посилання

ТОП новини

Британці голосують на парламентських виборах


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Великій Британії відбуваються парламентські вибори.

Виборчі дільниці будуть відчинені з 7:00 до 22:00 за місцевим часом, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Остаточних результатів підрахунку голосів очікують у п’ятницю, проте вже цієї ночі може бути відомо, яка партія може сподіватися на більшість у парламенті (щонайменше 326 мандатів), а отже, на право формувати уряд.

Теперішня урядова Консервативна партія на чолі з прем’єр-міністром Великої Британії Терезою Мей сподівається зміцнити свою парламентську більшість і отримати переконливий мандат на переговорах про вихід з Європейського союзу, за що британці висловилися на референдумі минулого року.

Понад 46 мільйонів зареєстрованих британських виборців мають обрати 650 депутатів до Палати громад, так званої нижньої, але головної палати парламенту.

На минулих британських виборах активність становила 66,4%.

18 квітня Мей попросила парламент Великої Британії оголосити дострокові вибори в країні – на три роки раніше від запланованого терміну. Вона пояснила це необхідністю збереження стабільності в період, коли країна почала переговори про вихід з Європейського союзу.

Влітку 2016 року британці проголосували за вихід з Євросоюзу. Велика Британія приєдналася до європейської спільноти у 1973 році і стане першою країною, яка її залишить.

XS
SM
MD
LG