Доступність посилання

ТОП новини

Частина Донецької області може залишитися без води – міністерство


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб заявляє, що насосна станція першого підйому Південно-Донбаського водопроводу припинила роботу через обстріли бойовиків.

«О 7:30 у результаті обстрілів була зупинена насосна станція першого підйому Південно-Донбаського водопроводу. Проводиться евакуація персоналу», – мовиться у повідомленні відомства в Twitter.


У відомстві наголошують: якщо обстріли триватимуть, без води можуть залишитися Покровський, Волноваський, Добропільський райони і місто Маріуполь Донецької області.

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський уточнив: можливості евакуювати людей поки що немає, обстріли тривають.

«Станом на 10-у годину, за оперативною інформацією, маємо таку картину: на лінії Кам’янка – Крута Балка загострення, поруч із насосною станцією № 1 (це район Мар’їнки, поблизу Василівки) пролунало близько 40 вибухів. За оперативною інформацією, бойові дії продовжуються, обладнання станції не працює, можливості евакуювати людей поки що немає», – написав Жебрівський у Facebook.

Згідно з повідомленням прес-служби комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу», у результаті зупинення роботи цієї насосної станції припинена подача води з каналу «Сіверський Донець – Донбас» на 5 фільтрувальних станцій: Красноармійську, Великоанадольську, Маріупольські № 1 і № 2, а також Донецьку.

Повідомляється, що на Маріупольські фільтрувальні станції вода буде подаватися зі Старокримського водосховища.

Подача води на Красноармійську й Великоанадольську фільтрувальні станції припинена повністю, бо вони не мають резервного джерела водопостачання.

Тим часом бойовики угруповання «ДНР» звинуватили українських військових в обстрілі території насосної станції першого підйому Південно-Донбаського водоводу під Ясинуватою, однак нинішні обстріли, про які написав Жебрівський, не коментують.

Унаслідок конфлікту на Донбасі, який триває від квітня 2014 року, постійно стаються пошкодження об’єктів інфраструктури. Сторони звинувачують у обстрілах одна одну.

Зокрема, 7 червня після кількаденного ремонту почала працювати Донецька фільтрувальна станція. У квітні у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні повідомляли, що Донецька фільтрувальна станція від початку 2017 року потрапляла під обстріли понад 200 разів, станція не працювала сукупно 38 днів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG