Доступність посилання

ТОП новини

Суд відхилив клопотання про стягнення застави Насірова у бюджет


Роман Насіров
Роман Насіров

Солом’янський районний суд Києва відмовив у клопотанні про стягнення 100 мільйонів гривень застави за відстороненого голову Державної фіскальної служби України Романа Насірова до державного бюджету, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За повідомленням, суддя не зачитувала мотивацію цього рішення.

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура виступили з клопотанням про стягнення застави Насірова в бюджет, заявляючи, що він не здав свій британський паспорт.

Натомість відсторонений голова ДФС заявив, що не має британського паспорта, а лише український. Насіров також звинуватив прокуратуру у висуненні безпідставних обвинувачень.

Суд почав розгляд клопотання 7 червня і через 9 годин роботи оголосив перерву до 10:00 8 червня.

На початку березня суд заарештував Насірова з можливістю застави в 100 мільйонів гривень, яку внесли його дружина і тесть. Після цього він вийшов із СІЗО. Пізніше цей запобіжний захід продовжили до 26 червня.

Слідство вважає, що Роман Насіров упродовж 2015-2016 років, діючи в інтересах депутата Верховної Ради Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень. Захист Насірова і він сам ці звинувачення заперечують.

XS
SM
MD
LG