Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав закон про ринок електроенергії


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко 8 червня підписав закон «Про ринок електроенергії». Підпис під документом голова держави поставив під час відвідування Трипільської ТЕС у місті Українка Київської області.

Порошенко заявив, що підписання закону є «переходом на європейську модель енергетичного ринку – з демонополізацією та реальною конкуренцією».

13 квітня Верховна Рада ухвалила закон «Про ринок електроенергії», який передбачає впровадження більш конкурентних відносин на енергоринку.

Закон доповнює перелік учасників ринку новим учасником – трейдером, яким може бути суб’єкт господарювання, що здійснює купівлю електроенергії винятково з метою її перепродажу, крім продажу кінцевому споживачеві.

Відповідно до закону, трейдери здійснюватимуть купівлю-продаж електричної енергії за двосторонніми (прямими) договорами або на ринку «на добу наперед» чи внутрішньодобовому ринку. На думку авторів законопроекту, існування трейдерів на ринку електричної енергії сприятиме обмеженню значних коливань цін на ринку.

Документ спрямований на виконання зобов’язань України за договором про заснування Енергетичного співтовариства та Угодою про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

XS
SM
MD
LG