Доступність посилання

ТОП новини

Президент підписав закон про посилення захисту поранених в АТО військових


Президент України Петро Порошенко підписав закон, що має на меті посилити захист прав військовослужбовців, які зазнали травми (контузії, поранення, каліцтва) під час проходження військової служби, зокрема в зоні проведення антитерористичної операції, повідомила прес-служба голови держави.

Документ спрямований на вдосконалення процедури оформлення медичних довідок та інших документів для отримання військовослужбовцями передбачених законодавством пільг, мовиться в повідомленні.

Необхідність прийняття цього закону виникла через непоодинокі випадки, коли військовослужбовці, які зазнали поранення та особливо контузії під час бойових дій, не мали можливості отримати передбачені чинним законодавством пільги та компенсації внаслідок недосконалості положень Статуту внутрішньої служби Збройних сил України. У свою чергу, відсутність документів про поранення, травму або контузію на момент огляду пораненого військово-лікарською комісією надавала їй право зазначати в довідці замість «поранення» саме «захворювання», що й створювало для пораненого негативні юридичні наслідки, пояснили на Банковій.

Зміни до Статуту внутрішньої служби Збройних сил України, що внесені цим законом, дозволяють упорядкувати процес отримання пораненими військовослужбовцями довідок про причинний зв’язок поранення (травми, контузії, каліцтва) з виконанням військових обов’язків та створюють сприятливі умови для забезпечення реалізації передбачених законодавством прав на пільги пораненим учасникам антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, повідомили у прес-службі.

Верховна Рада України ухвалила цей закон 18 травня.

XS
SM
MD
LG