Доступність посилання

ТОП новини

Міграційна служба: у травні українці оформили майже 340 тисяч закордонних паспортів


У Державній міграційній службі заявляють, що у травні цього року українці оформили майже 340 тисяч закордонних та 85 тисяч ID-паспортів, травні минулого року – 192 тисячі.

Як повідомляє прес-служба відомства, біля підрозділів, у яких можна оформити біометричні документи, утворилися черги через підвищення попиту на закордонні паспорти напередодні літнього сезону, що збіглося із запровадженням безвізового режиму ЄС для України.

За даними служби, у зв’язку з ажіотажем фіксуються спроби шахрайства з електронною чергою, яка наразі працює у підрозділах Києва та у 8 областях.

«Щодня «відловлюються» і блокуються десятки спроб автоматизованого отримання місць у черзі для подальшого перепродажу. Електронна черга передбачає лише індивідуальний запис, тому за будь-яких обставин не слід купувати талони або запис до електронної черги», – повідомили 8 червня у відомстві.

У Держміграційній службі також нагадують, що нині біометричні документи можна оформити, окрім підрозділів міграційної служби і «Паспортних сервісів», ще й у місцевих центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Із 11 червня для громадян України запроваджується безвізовий режим з ЄС. Це стало можливим після того, як Рада міністрів Євросоюзу 11 травня ухвалила остаточне рішення про надання Україні безвізового режиму. Угода про лібералізацію візового режиму поширюватиметься на всі країни ЄС, окрім Великої Британії та Ірландії, а також діятиме в країнах шенгенського простору, що не входять у ЄС: Норвегії, Ісландії, Ліхтенштейні та Швейцарії. Для безвізових поїздок громадянам України необхідно мати біометричний паспорт.

XS
SM
MD
LG