Доступність посилання

ТОП новини

Слідчий комітет Росії порушив 6 справ проти українських військових


Голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін
Голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін

Слідчий комітет Росії порушив 6 справ проти українських військовослужбовців.

Як повідомляє прес-служба російського відомства, справи порушені за статтею «застосування заборонених засобів і методів ведення війни».

За даними російського слідства, з 31 травня по 5 червня 2017 року українські військовослужбовці неодноразово здійснили артилерійський обстріл з важких видів озброєння по цивільних об’єктах, розташованих в селищах Крута Балка, Старомихайлівка, Трудівське, місті Ясинувата, в результаті постраждали 7 мирних жителів.

У Слідчому комітеті Росії заявляють, що в цьому році порушено понад 50 кримінальних справ за фактами обстрілів на Донбасі.

Українська сторона наразі не коментувала повідомлення Слідчого комітету Росії, українські військові загалом спростовують звинувачення в обстрілах мирного населення.

У лютому генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що в Україні за воєнні злочини покарана 41 людина, серед яких 28 – громадяни Росії. Крім того, серед підозрюваних у воєнних злочинах є 12 генералів та 2 офіцери з числа вищого командного складу Збройних сил Росії. У цих справах фігурує і радник президента Росії Сергій Глазьєв.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. За даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 тисяч людей. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, Москва ці звинувачення відкидає і заявляє, що на непідконтрольних Києві територіях можуть бути російські «добровольці».

Учасники переговорів з мирного врегулювання ситуації на Донбасі неодноразового домовлялися про режим тиші, чергове перемир’я мало почати діяти з 1 червня. Проте обстріли не припиняються, а сторони конфлікту звинувачують в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG