Доступність посилання

ТОП новини

Польща готова до «безвізу» з Україною – прикордонна служба


Польська прикордонна служба готова до початку безвізового режиму з Україною. Про це, як передає «Польське радіо», повідомив директор прикордонного управління Головного комісаріату Прикордонної служби Польщі Ґжеґож Опалінський.

«Ми готові до обслуговування руху, який відбуватиметься після 11 червня, коли для громадян України, які подорожують до країн ЄС, буде скасовано обов’язок мати візи», – сказав Опалінський.

Він припустив, що прикордонний рух з боку України після 11 червня може зрости на 10%.

Раніше в МЗС України повідомили, що 11 червня, у день вступу в силу «безвізу» для громадян України, які мають намір в’їжджати до Євросоюзу з туристичною, приватною чи діловою метою, консули України у Польщі будуть здійснювати моніторинг процедури перетину кордону.

Із 11 червня для громадян України запроваджується безвізовий режим з ЄС. Це стало можливим після того, як Рада міністрів Євросоюзу 11 травня ухвалила остаточне рішення про надання Україні безвізового режиму. Угода про лібералізацію візового режиму поширюватиметься на всі країни ЄС, окрім Великої Британії та Ірландії, а також діятиме в країнах шенгенського простору, що не входять у ЄС: Норвегії, Ісландії, Ліхтенштейні та Швейцарії. Для безвізових поїздок громадянам України необхідно отримати біометричний паспорт.

XS
SM
MD
LG