Доступність посилання

ТОП новини

Поклонська звинуватила Transparency International у поширенні підроблених документів


Наталія Поклонська
Наталія Поклонська

Депутат Держдуми Росії, екс-прокурор анексованого Росією Криму Наталія Поклонська звинуватила російське відділення міжнародної антикорупційної організації Transparency International у поширенні підроблених документів. Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі.

У середу Transparency International опублікувала розслідування, згідно з яким Поклонська володіє незадекларованою нерухомістю в Донецьку. Організація виявила в українському державному реєстрі прав на нерухомість квартиру, яка зареєстрована на Дубровську Наталію Володимирівну. Дубровська – дівоче прізвище Поклонської, наголошується в розслідуванні. Крім того, у власника квартири і депутата Держдуми збігаються дати народження.

Як повідомляє російська редакція Радіо Свобода, Поклонська у соцмережі опублікувала, за її словами, оригінали документів на квартиру в Донецьку, які їй, за її словами, надала Наталія Дубровська. В них, зокрема, зазначено, що справжня власниця квартири народилася в 1974 році, в той час як сама Поклонська 1980 року народження.

У Transparency International відкидають звинувачення в підробці документів. У їхньому розслідуванні наводиться витяг з державного реєстру України, а звідки документи, опубліковані Поклонською, в організації не знають, заявив виданню «Медуза» глава відділу із зв'язків з громадськістю Гліб Гавриш.

Напередодні Поклонська звернулася із запитом до Генеральної прокуратури, Слідчого комітету і Федеральної служби безпеки Росії з проханням перевірити організацію Transparency International.

Поклонська незаконно стала депутатом Держдуми Росії у 2016 році – як вважають у Москві, вона була «обрана» до російського парламенту на території України, в окупованому Криму. Вона очолює комісію з контролю за доходами депутатів. Через її роль у захопленні Криму Росією перебуває під санкціями Заходу.

XS
SM
MD
LG