Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії операція визволення Ракки від «Ісламської держави» впритул підійшла до міста


Бої за одну з околиць Ракки, фото 7 червня 2017 року
Бої за одну з околиць Ракки, фото 7 червня 2017 року

У Сирії підтримувана США коаліція сирійських арабів, курдів і ще низки національних меншин на півночі країни впритул наблизилася до міста Ракки, яку екстремістське угруповання «Ісламська держава» називає своєю «столицею».

За даними Сирійського бюро спостереження за правами людини, що працює в Лондоні і має мережу інформаторів на місцях, бійці «Сирійських демократичних сил» за підтримки повітряних ударів міжнародної коаліції під проводом США визволили частину району Джазра, що межує з Раккою на заході, і водночас продовжують наступ у бік міста зі сходу.

Водночас, за даними правозахисників, унаслідок повітряних ударів у четвер і вранці у п’ятницю в Рацці загинули не менш ніж 22 цивільні мешканці.

Тим часом в ООН повідомили, що в місті, за оцінками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), опинилися в надзвичайно небезпечних умовах, у багатьох випадках під перехресним вогнем, близько 40 тисяч дітей.

Супротивники «Ісламської держави» в Сирії наближаються до визволення Ракки від екстремістів у той час, коли в Іраці завершується визволення від бойовиків цього угруповання їхньої тамтешньої твердині, міста Мосула, другого найбільшого у країні. Наразі в Мосулі під контролем екстремістів лишаються лічені квартали.

XS
SM
MD
LG