Доступність посилання

ТОП новини

Лівія: сина Каддафі звільнили через «амністію»


Сейф аль-Іслам Каддафі біля портрету його батька, фото 2011 року, до повалення режиму
Сейф аль-Іслам Каддафі біля портрету його батька, фото 2011 року, до повалення режиму

Одного з синів колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі, Сейфа аль-Іслама Каддафі, випустили на волю, повідомляють представники угруповання «Абу Бакр ас-Сіддік», які його утримували.

За повідомленнями, він покинув місце свого ув’язнення у лівійському місті Зінтан 9 червня.

У заяві угруповання мовиться, що звільнення Сейфа аль-Іслама відбулося «згідно з оголошеною лівійським парламентом загальною амністією». Йдеться про парламент, базований у місті Тобрук. Цей парламент є одним із трьох у Лівії, які борються один проти одного.

У 2015 році суд у столиці Лівії Тріполі заочно виніс смертний вирок Сейфу аль-Ісламові за звинуваченнями у воєнних злочинах і діях на придушення мирних протестів у 2011 році.

44-річного Сейфа аль-Іслама Каддафі затримали у листопаді 2011 року після відсторонення і вбивства його батька, який правив Лівією понад 40 років. Справа щодо нього міститься і у Міжнародному кримінальному суді у Гаазі.

Столицю Лівії Тріполі разом із частиною заходу країни нині контролює невизнана у світі влада, створена частиною депутатів старого парламенту, що відмовилися розпускатися після виборів 2014 року нового законодавчого органу. Новий законний парламент і створений ним тимчасовий уряд працюють у місті Тобруку на сході Лівії. Угруповання з Зінтана, яке утримувало Сейфа аль-Іслама Каддафі, визнає владу цього уряду Лівії.

XS
SM
MD
LG