Доступність посилання

ТОП новини

СБУ підтверджує інформацію про зникнення у Донецьку журналіста Васіна


У Службі безпеки України підтверджують інформацію про зникнення українського журналіста, який жив у Донецьку з часу окупації і писав для українських ЗМІ під псевдонімом Станіслав Васін.

«Ми знаємо цю ситуацію... Ми його шукаємо, і знаємо, більш-менш, де. Більше нічого повідомити не можемо» – зазначили в СБУ у коментарі «Громадському».

Першим про зникнення журналіста повідомив колишній народний депутат Єгор Фірсов.

Фірсов повідомив Радіо Донбас.Реалії, що в угрупованні «ДНР» родичам Станіслава Васіна не дають жодної інформації про його місце перебування, відомо, що мати востаннє спілкувалася з ним 2 червня, наступного дня вони мали зустрітися у Макіївці, але цього не сталося, Станіслав просто не вийшов на зв’язок.

Блогер і автор Радіо Донбас.Реалії Станіслав Васін зник у Донецьку. Єгор Фірсов припускає, що журналіста затримали бойовики угруповання «ДНР». За даними Фірсова, у квартирі Васіна – сліди злому і обшуку. Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

Станіслав Васін готував репортажі про життя Донецька для Радіо Донбас Реалії й інших видань. Зв’язку з ним редакція Радіо Свобода не має з 2 червня.

З 2014 року частину Донеччини і саме місто Донецьк контролюють підтримувані Росією бойовики угруповання «ДНР».

XS
SM
MD
LG