Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у Кремлі ситуацію з перенесенням акції Навального вважають «питанням мерії»


Автобуси силовиків біля Тверської вулиці в Москві, 12 червня 2017 року
Автобуси силовиків біля Тверської вулиці в Москві, 12 червня 2017 року

У Кремлі ситуацію з рішенням політика Олексія Навального перенести акцію проти корупції в Москві в центр міста назвали «питанням мерії».

Як заявив при цьому речник російського президента Дмитро Пєсков, «важливо уникати будь-яких провокацій і незаконних дій».

У неділю ввечері Навальний опублікував на своєму сайті повідомлення, що в Москві узгоджений мітинг на проспекті Академіка Сахарова скасовується. Замість цього він закликав своїх прихильників вийти на мирну акцію на Тверській вулиці. Прокуратура Москви в ніч на понеділок попередила організаторів антикорупційної акції в центрі російської столиці про «неприпустимість порушень закону».

На Тверській вулиці сьогодні – в День Росії – запланований історичний фестиваль реконструкторів «Часи і епохи». Телеканал «Дождь» повідомляє, що вхід на вулиці перекрила спецтехніка. На вулиці також є автозаки і бронетехніка. Пішоходів пропускають тільки за спеціальними перепустками.

Організація «Відкрита Росія», учасники якої планували приєднатися до мітингу Навального на проспекті Сахарова, слідом за ним закликала своїх прихильників виходити на Тверську вулицю.

XS
SM
MD
LG