Доступність посилання

ТОП новини

«ОВД-Інфо»: в Москві затриманий 121 учасник протесту, в Санкт-Петербурзі – 137


Затримання в Москві, 12 червня 2017 року
Затримання в Москві, 12 червня 2017 року

Кількість затриманих на опозиційних акціях у Москві та Санкт-Петербурзі перевищила загалом 250 людей. Про це свідчать дані організації «ОВД-Інфо», яка збирає інформацію про затримання на політичних акціях.

За даними правозахисників, у Москві затриманий 121 учасник протесту, в Санкт-Петербурзі – 137. Це число не є остаточним, оскільки тривають як самі мітинги, так і затримання. Затримання учасників антикорупційних акцій відбулися і в інших російських містах.

Російський опозиційний політик Олексій Навальний був затриманий поліцією в Москві перед початком запланованих у свято Дня Росії антикорупційних акцій.

Раніше 12 червня мерія Москви дозволила представникам опозиції гуляти по Тверській вулиці з умовою, що акція пройде без плакатів і гасел, заявив штабу Навального Леонід Волков.

У Санкт-Петербурзі місцева влада запропонувала прихильникам опозиціонера Навального, які прийшли на Марсове поле, на автобусах вирушити протестувати на околиці міста.

У Росії опозиція подала заявки на мітинги та інші акції в 224 містах, у багатьох містах влада не погодила проведення протестів.

XS
SM
MD
LG