Доступність посилання

ТОП новини

Суд засудив до 11 років ув’язнення бойовика угруповання «ДНР»


Шевченківський районний суд Чернівців засудив до 11 років позбавлення волі бойовика угруповання «Донецька народна республіка». Про це повідомляє 12 червня прес-служба Служби безпеки України.

«Суд визнав бойовика винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, і засудив до одинадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна», – йдеться в повідомленні.

Суд встановив, що житель Макіївки Донецької області в серпні 2014 року приєднався до незаконних збройних формувань і брав активну участь у бойових діях. Він був затриманий українськими військовими на початку 2017 року під час бойового зіткнення.

Засуджений підтвердив факти участі громадян Росії у незаконних збройних формуваннях і повідомив, що перед відправленням в Україну вони проходили тренування в спеціальних таборах на території Росії, повідомляє СБУ.

Збройний конфлікт на Донбасі триває з квітня 2014 року. Українська влада вважає терористичними підтримувані Росією угруповання «ДНР» та «ЛНР», які контролюють частини Донецької та Луганської областей відповідно.

XS
SM
MD
LG