Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала керівників реабілітаційних центрів за підозрою в розкраданні грошей на оздоровлення бійців АТО


Співробітники Служби безпеки України затримали дев’ятьох керівників реабілітаційних центрів за підозрою в розкраданні 22,5 мільйона гривень, виділених на оздоровлення учасників воєнної операції на Донбасі.

«СБ України під час заходів, спрямованих на попередження й усунення загроз національним інтересам України у військовій сфері, зокрема, з соціального захисту військовослужбовців і учасників АТО, викрили схему розкрадання бюджетних коштів», – ідеться в повідомленні спецслужби.

Правоохоронці стверджують, що керівники кількох реабілітаційних установ надали за змовою з чиновниками акти виконаних робіт, у які внесли недостовірні дані щодо обсягів наданих послуг із психологічної реабілітації учасників АТО.

Кримінальне провадження порушене за ч. 5 ст. 191 (присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 2 ст. 366 (службова підробка) Кримінального кодексу, суд обрав затриманим запобіжний захід – домашнsq арешт.

Також СБУ проінформувала Міністерство соціальної політики про виявлені факти для вживання невідкладних заходів щодо забезпечення належного відомчого контролю за виконанням програм реабілітації учасників АТО. За матеріалами СБУ Мінсоцполітики ініціювало внесення змін до законодавства для врегулювання порядку використання бюджетних коштів, передбачених для соціального захисту учасників АТО.

XS
SM
MD
LG