Доступність посилання

ТОП новини

У Москві затриманий 731 учасник акції протесту – оновлені дані


Понад 700 учасників акції протесту проти корупції затримано в Москві (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

У російській столиці 12 червня був затриманий 731 учасник скликаної опозиційним політиком Олексієм Навальним акції протесту проти корупції. Такі оновлені дані станом на 18:45 за московським часом (він збігається з київським) наводить незалежний правозахисний медіа-проект «ОВД-Інфо».

За даними правозахисників, поліція розвезла затриманих по 39 відділках. Серед затриманих – кілька іноземних громадян, є також і неповнолітні.

Серед затриманих у Москві – опозиційні політики Ілля Яшин та В’ячеслав Мальцев, директор «Фонду боротьби з корупцією» Роман Рубанов, активістка «Відкритої Росії» Марія Баронова та інші. Як повідомляє російська служба Радіо Свобода, активістка Юлія Галяміна перебуває в лікарні після того, як її разом із чоловіком побили силовики.

Також близько 500 людей поліція затримала в Санкт-Петербурзі, затримання десятків активістів відбулися на акціях у всій Росії – від Владивостока до Калінінграда.

Сам ініціатор антикорупційних протестів Олексій Навальний був затриманий поліцією в Москві перед початком запланованих акцій.

Раніше 12 червня мерія Москви дозволила представникам опозиції гуляти по Тверській вулиці з умовою, що акція пройде без плакатів і гасел, заявив штабу Навального Леонід Волков.

У Санкт-Петербурзі місцева влада запропонувала прихильникам опозиціонера Навального, які прийшли на Марсове поле, на автобусах вирушити протестувати на околиці міста.

«Дімоне, йди геть»: у Росії вийшли на акцію проти корупції (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

У Росії опозиція подала заявки на мітинги та інші акції в 224 містах, у багатьох містах влада не погодила проведення протестів.

XS
SM
MD
LG