Доступність посилання

ТОП новини

«Безвізом» скористалися майже 3 тисячі українців, є 6 відмов – Слободян


Пункт пропуску Медика – Шегині на українсько-польському кордоні, 11 червня 2017 року
Пункт пропуску Медика – Шегині на українсько-польському кордоні, 11 червня 2017 року

У Державній прикордонній службі України повідомляють, що з часу вступу 11 червня права для українців на безвізовий в’їзд до країн ЄС ним скористалися майже 3 тисячі українців, при чому шістьом громадянам було відмовлено у перетині кордону з ЄС.

« Станом на 6 годину 13 червня кордон України до країн ЄС в рамках безвізу перетнуло 2910 наших співвітчизників. Це ті, що мали з собою лише біометричні паспорти. Із них 70% перетнули кордон на західній ділянці, в автомобільних пунктах пропуску, 7% – в залізничних. Ще 23% скористалися послугами авіаційних портів», – повідомив на сторінці у Facebook речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

Коментуючи шість фактів українцям відмов у в’їзді на територію ЄС, Слободян пояснив, що 4 таких факти – через порушенням міграційного законодавства країни ЄС під час попереднього перебування та 2 – у зв’язку із непідтвердженням мети перебування.

«Двох наших співвітчизників повернули служби Італії, оскільки останні не змогли підтвердити належний рівень фінансового забезпечення та не мали зворотніх квитків», – додав Слободян.

Щоб скористатися безвізовим режимом з ЄС від 11 червня українцям треба мати біометричний паспорт і , якщо попросять прикордонники – довести мету й умови поїздки, свою платоспроможність тощо.

11 червня набрала чинності візова лібералізація для українців при короткотермінових подорожах до країн ЄС і «шенгену» (до 90 днів протягом кожних 180 днів без права працевлаштування). Безвізовий режим стосується всіх держав-членів Європейського союзу, крім Великої Британії й Ірландії, а також країн «шенгенської зони» з-поза меж ЄС. Цей режим наразі не стосується так званих «заморських володінь» Нідерландів і Франції.

XS
SM
MD
LG