Доступність посилання

ТОП новини

Посольство України у Британії нагадало виданню «Daily Mail», що Росія анексувала Крим


Посольство України у Великій Британії нагадало англійському виданню «Daily Mail», що Росія анексувала Крим і через це щодо Москви застосували санкції.

«Ми нагадуємо «Daily Mail» і всім рупорам Кремля, що весь цивілізований світ застосували санкції щодо Росії за захоплення Криму. І Британія була однією з перших країн, які відразу ж засудила підписаний Путіним указ про включення Криму до складу Росії», – йдеться в коментарі українського диппредставництва, опублікованому в Twitter.

У посольстві також нагадали, що відповідно до українського законодавства, всі дії, що вживаються російською владою на тимчасово окупованій території Криму є незаконними.

12 червня в британському виданні «Daily Mail» опублікували матеріал про підрив в анексованому Севастополі бомби часів Другої світової війни вагою близько 1000 кілограм, видання назвало Крим частиною Росії.

Раніше в травні в ефірі одного з центральних італійських телеканалів RAI журналісти заявили, що Україна свого часу «програла Крим», а зараз програє і в пісенному конкурсі «Євробачення-2017». Це висловлювання викликало невдоволення користувачів соціальних мереж. Посольство України в Італії відправило лист на адресу телеканалу. Пізніше відео видалили з офіційної сторінки програми в Фейсбуці, а ведучий телеканалу RAI Енріко Луччі вибачився перед українцями за свій вислів.

Верховна Рада України офіційно оголосив 20 лютого 2014 року почала тимчасової окупації Криму і Севастополя Росії. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупація півострова і називають це «відновлення історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG