Доступність посилання

ТОП новини

Через бойові дії без водопостачання залишаються 14 міст та 58 селищ Донеччини – ДСНС


Станом на 13 червня через бойові дії без централізованого водопостачання в населених пунктах Донецької області залишаються 14 міст та 58 селищ із загальним населенням близько 388 тисяч людей. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Рятувальники інформують, що підвезення води населенню здійснюється від резервних резервуарів та свердловин.

12 червня підвезення води здійснювали 10 одиниць техніки та 43 співробітники ДСНС. Зокрема, рятувальники здійснювали підвіз води населенню у Мар’інському, Покровському, Волноваському, Добропільському районах та в селищі міського типу Олександрівка. Населенню було роздано 41,4 тонни питної води та 49,5 тонни – технічної.

Крім того, для забезпечення водою населення задіяні й комунальні підприємства населених пунктів, додають у ДСНС.

Минулого тижня в результаті бойових дій у Ясинуватському районі Донеччини сталося пошкодження високовольтної лінії електропередач. Це призвело до знеструмлення насосної станції першого підйому Південнодонбаського водогону. Пізніше роботу водогону відновили, але натомість було пошкоджено трансформаторну підстанцію, яка розташована безпосередньо біля насосної станції. Це, у свою чергу, призвело до її повторного знеструмлення. ЗСУ і проросійські бойовики звинуватили в обстрілах і пошкодженнях інфраструктурних об’єктів одне одного.

XS
SM
MD
LG