Доступність посилання

ТОП новини

У будівлі мерії Кривого Рогу знову проводять обшуки


У вівторок у будівлі мерії Кривого Рогу вкотре відбуваютьсяобшуки. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

За даними з прокуратури, слідчі дій здійснюють у рамках кримінального провадження, розпочатого обласною прокуратурою раніше.

За словами прес-секретаря прокуратури області Олександри Сараєвої, слідчі дії в мерії відбуваються в рамках того ж кримінального провадження, що й тиждень тому. Провадження розпочате за кількома статтями Кримінального кодексу – розтрата бюджетних коштів, зловживання службовим становищем, ухиляння від сплати податків та службова недбалість.

За даними з мерії Кривого Рогу, на вході до будівлі міськради та муніципального центру «Віза» чергують спецпризначенці, озброєні автоматами. Вхід для відвідувачів не заборонено, мерія працює у звичному режимі. Слідчі перебувають на п’ятому поверсі будівлі, в управліннях благоустрою та будівництва.

Минулого тижня заступник прокурора області Роман Токар повідомив, що в справі щодо розкрадання бюджетних коштів у Кривому Розі трьом особам повідомлено про підозру. Серед фігурантів у справі – і керівники підприємства, і службові особи міськвиконкому. Водночас він не уточнив, хто саме отримав повідомлення про підозру.

Раніше в обласній прокуратурі інформували, що «зважаючи на те, що деякі підозрювані перебувають за межами України, вирішується питання про оголошення їх в розшук».

17 травня Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що першому заступнику міського голови Кривого Рогу Євгену Удоду силовики повідомили про підозру. За офіційними даними з мерії, зараз Євген Удод перебуває у відпустці.

У листопаді 2016 року, березні і травні 2017 року в Криворізькій міській раді вже проводили обшуки з вилученням документів. Тоді посадовців мерії звинувачували в нецільовому використанні бюджетних коштів «шляхом суттєвого завищення вартості придбаних послуг».

XS
SM
MD
LG