Доступність посилання

ТОП новини

Засуджений Росією українець Коломієць просить про медичну допомогу


Андрій Коломієць
Андрій Коломієць

Засуджений Росією українець Андрій Коломієць звернувся до адміністрації колонії у Краснодарі з проханням надати йому медичну допомогу. Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомила його дружина Галина Коломієць.

«Прошу вас провести обстеження, оскільки у мене дуже часто і сильно почала боліти голова, це супроводжується нудотою, крапками в очах, розмитістю, болем у потилиці, пульсацією у скронях (наче вибухає голова). Плями по тілу, що почалися під час арешту, раніше їх було мало, а зараз по всьому тілу і чешуться, іноді виділяється сукровиця», – цитує вона заяву чоловіка.

У коментарі проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії» Галина Коломієць додала, що помітила погіршення стану здоров’я чоловіка, ще коли була на побаченні з ним у жовтні минулого року.

У червні 2016 року російський суд в анексованому Криму засудив українського активіста Євромайдану Андрія Коломійця до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Українця затримали на території Кабардино-Балкарії в травні 2015 року за підозрою у зберіганні наркотиків. Після затримання Коломійця привезли до Криму і звинуватили в замаху на вбивство двох кримських «беркутівців».

Російська правозахисна організація «Меморіал» вважає Андрія Коломійця політв’язнем та вимагає його негайного звільнення.

У квітні 2017 року Коломієць подав скаргу до Європейського суду з прав людини.

XS
SM
MD
LG