Доступність посилання

ТОП новини

Екс-заступник прокурора Рівненщини Боровик вийшов з Лук’янівського СІЗО під заставу


Андрій Боровик вийшов із Лук'янівського СІЗО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:19 0:00

З Лук’янівського СІЗО в Києві 13 червня вийшов під заставу колишній заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик. Слідство підозрює його в організації злочинного угруповання, що займалося незаконним видобутком бурштину.

«Я сьогодні просто з-під капельниці, я дам усім журналістам дуже велике інтерв’ю згодом», – пообіцяв Боровик,після чого швидко сів у машину адвоката і поїхав.

Сума застави склала 1 мільйон гривень. Боровик перебував у СІЗО майже рік. Адвокати заявили, що вихід на свободу уможливила перекваліфікація справи.

Співробітники силових органів, які прибули з Києва, затримали Андрія Боровика під час спецоперації «Бурштин» 4 липня 2016 року. Того ж дня були затримані підполковник місцевого управління СБУ і двоє колишніх керівників райвідділків поліції.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко назвав цю спецоперацію безпрецедентною, адже в області того дня працювали близько чотирьохсот співробітників спецслужб – проводили обшуки і затримання. Зокрема, за даними слідства, вдома в Андрія Боровика вилучили більш ніж десяток годинників на загальну суму понад 100 тисяч доларів, золото та інші коштовності.

XS
SM
MD
LG