Доступність посилання

ТОП новини

Суд щодо е-декларації голови Запорізької ОДА Бриля перенесли


Костянтин Бриль, голова Запорізької ОДА
Костянтин Бриль, голова Запорізької ОДА

Запорізький окружний адміністративний суд переніс засідання за позовом депутата Верховної Ради з фракції «Блок Петра Порошенка» Вадима Кривохатька до голови Запорізької обласної адміністрації Костянтина Бриля.

Це рішення ухвалене після звернення адвоката депутата у зв’язку з тим, що станом на ранок 13 червня Вадим Кривохатько не отримав відповідей на свій депутатський запит від СБУ.

Депутат звернувся 19 травня до голови СБУ Василя Грицака з проханням надати копії наказів про призначення Костянтина Бриля на посади в СБУ з січня 2015 року та розміри його щомісячного грошового забезпечення, починаючи з січня 2015 року.

Відповіді СБУ депутат мав намір надати суду.

10 травня засідання суду вже було відтерміновано через клопотання адвоката Костянтина Бриля задля отримання офіційної відповіді з СБУ щодо займаної головою ОДА посади у лавах цього органу.

Втім, 18 травня Костянтин Бриль заявив, що подав у відставку з СБУ за власним бажанням, а 23 травня НАЗК оприлюднило його декларацію за 2016 рік.

Після оприлюднення Костянтином Брилем е-декларації розгляд судової справи не припинили.Кривохатько вимагає від суду визнати неподання електронної декларації протиправними та зобов’язати подати таку за 2015 рік. Позивач стверджує, що наразі порушені його права на доступ до інформації як члена парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції.

Раніше голова Запорізької ОДА на запитання журналістів програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і каналу «UA:Перший» повідомив, що не оприлюднювати декларацію йому наказала Служба безпеки України, чинним офіцером якої він був.

У СБУ у відповідь на запит програми «Схеми» заявили, що декларація голови Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля відсутня на сайті НАЗК, оскільки він проходить військову службу у Службі безпеки України. У відомстві запевнили, що голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль подав декларацію вчасно.

XS
SM
MD
LG