Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз проаналізує відмову Чехії, Угорщини й Польщі приймати біженців


Черга з біженців до Офісу з питань охорони здоров'я і соціальних справ у Берліні, грудень 2015 року
Черга з біженців до Офісу з питань охорони здоров'я і соціальних справ у Берліні, грудень 2015 року

Євросоюз розпочав юридичну процедуру, у рамках якої проаналізує відмову Чехії, Угорщини й Польщі приймати біженців і може застосувати проти цих країн санкції.

«На жаль, попри наші повторні заклики, Чехія, Угорщина і Польща не вживають необхідних заходів», – сказав у вівторок єврокомісар із питань міграції Дімітріс Аврамопулос.

У 2015 році Євросоюз погодився розселити 160 тисяч біженців, які прибували переважно в Італію й Грецію, по різних країнах-членах.

Польща й Угорщина досі не прийняла жодного. Чехія минулого року прийняла 12 біженців, але після цього керівництво країни зазначило, що більше не братиме участі в плані. У країні мотивують таке рішення міркуваннями безпеки.

Процедура, яку запустив ЄС, імовірно, триватиме кілька місяців і може призвести до застосування щодо згаданих трьох країн монетарних санкцій.

Угорщина і Словаччина наразі позиваються до Європейського суду – найвищого суду ЄС, де оскаржують план ЄС із розселення біженців.

Напередодні Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Ґранді закликав уряди різних країн збільшити кількість місць для біженців.

XS
SM
MD
LG