Доступність посилання

ТОП новини

Молдовська розвідка вважає видворених дипломатів Росії вербувальниками бойовиків на Донбасі – Reuters


Молдовська розвідка вважає, що п’ятеро російських дипломатів, видворених із Молдови наприкінці травня, були шпигунами та вербували бойовиків для участі в конфлікті на Донбасі. Про це 13 червня повідомила інформагенція Reuters із посиланням на джерело в уряді та два неназвані дипломатичні джерела.

Молдовські чиновники вважають, що росіяни вербували бойовиків із Гагаузії, яких перед боями відправляли у напіввійськовий тренувальний табір у Ростовській області Росії, яка межує з контрольованими угрупованнями «ДНР» та «ЛНР» частинами території України. Джерела Reuters не уточнюють, яким чином та скільки саме було завербовано бойовиків.

За даними джерел, СБУ повідомляла молдовській владі про гагаузів, які перебувають у лавах бойовиків на сході України.

Заступник міністра внутрішніх справ Росії Григорій Карасін 13 червня назвав дані з повідомлення Reuters «порожньою балаканиною, не підтвердженою фактами». Слова дипломата цитує російська інформагенція «РИА Новости».

Молдова 29 травня оголосила персонами нон-ґрата п’ятьох дипломатів посольства Росії в Молдові. Згодом в уряді пояснили, що це було зроблено на основі інформації спецслужб.

XS
SM
MD
LG