Доступність посилання

ТОП новини

США: Сешнз каже, що не знає, чому республіканці змінили позицію щодо летальної зброї для України


Джефф Сешнз
Джефф Сешнз

Міністр юстиції США Джефф Сешнз заявляє, що не знає, що могло вплинути на рішення Республіканської партії змінити позицію щодо підтримки України летальною зброєю. Про це він сказав на слуханнях у Сенаті у рамках розслідування можливого втручання Росії у президентські вибори 2016 року.

Під час слухань сенатор Марко Рубіо запитав Сешнза: «Ви були у команді (Трампа – ред.) щодо закордонних справ. Республіканська партія змінила свою позицію на користь того, щоб не надавати Україну летальну зброю. Чи ви маєте стосунок до цього рішення?».

У відповідь Сешнз, який під час виборчої кампанії був сенатором від Алабами, сказав: «Я не був активним у комітеті платформи, я не брав у цьому участі. Не думаю, що я мав прямий стосунок до цього».

Раніше деякі американські ЗМІ повідомили про те, що Республіканська партія змінила свою публічну позицію щодо надання Україні летальної зброї під тиском Дональда Трампа. За даними журналістів, це могло відбутися під впливом посла Росії у США Сергія Кисляка.

Раніше конгресмени-демократи вимагали відставки Джеффа Сешнза через його викриті зустрічі з послом Росії у США Сергієм Кисляком під час передвиборчої кампанії, коли він був сенатором. Під час затвердження на посаду Сешнз заявляв, що таких зустрічей не мав, але після повідомлень ЗМІ був змушений визнати принаймні дві із них.

На слуханнях 13 червня Джефф Сешнз спростував, що міг мати з російськими посадовцями будь-які розмови, які підірвали б виборчий процес у США. Сенатори уточнювали, чи може Сешнз підтвердити факт третьої зустрічі з російським послом Кисляком, про яку раніше повідомляли ЗМІ, але посадовець заявив, що не пригадує такої зустрічі під час кампанії 2016 року.

XS
SM
MD
LG