Доступність посилання

ТОП новини

HRW: права будівельників об’єктів до ЧС-2018 з футболу у Росії порушуються


Будівництво стадіону у Нижньому Новгороді Росії
Будівництво стадіону у Нижньому Новгороді Росії

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch 14 червня повідомила, що зафіксувала випадки, коли працівники, які будують майданчики для проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року в Росії, не отримували зарплату, працювали в небезпечних умовах і піддавалися репресіям.

За даними організації, щонайменше 17 робітників загинули на будівельних майданчиках чемпіонату.

«Будівельники на стадіонах чемпіонату світу стикаються з експлуатацією і наругою, а ФІФА ще не показала, що вона може ефективно контролювати, запобігати і усувати ці проблеми», – йдеться в повідомленні правозахисників.

ФІФА, тим часом, не погодилася з визнанням деяких «невідповідностей з встановленими трудовими стандартами» на російських будівельних майданчиках.

Міжнародна федерація футболу також заявила, що російська влада «в кінцевому підсумку несе відповідальність за захист прав людини і праці на своїй території і забезпечує відповідальність будівельних компаній».

Наступного літа Росія проведе чемпіонат світу на 12-ти стадіонах, розташованих в 11 містах, зокрема Москві, Санкт-Петербурзі, Казані та Сочі.

У травні російський віце-прем’єр Віталій Мутко повідомляв, що будівельні роботи на стадіоні в Санкт-Петербурзі відповідають вимогам ФІФА та що права працівників не порушуються.

XS
SM
MD
LG