Доступність посилання

ТОП новини

Екс-міністрові доходів і зборів Клименку повідомлено про підозру – Матіос


Анатолій Матіос
Анатолій Матіос

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що органи прокуратури заочно повідомили екс-міністрові доходів і зборів Олександру Клименку про підозру в створенні та участі в злочинній організації і зловживанні службовим становищем. Про це Матіос написав своїй сторінці у Facebook.

«Клименко О.В. повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 255, ч.2 ст. 364 КК України (створення і участь у злочинній організації та зловживання службовим становищем).Повідомлення про підозру направлено Клименку О.В. у спосіб, передбачений КПК України», – написав Матіос.

За словами Матіоса, Клименко з групою осіб «обґрунтовано підозрюються у нанесенні збитків державі на суму 96 мільярдів гривень».

У квітні Головна військова прокуратура ГПУ завершила досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка.

Клименка підозрюють у тому, що з квітня 2012-го до вересня 2013 року, обіймаючи посаду міністра доходів і зборів, «у складі створеної і очолюваної Віктором Януковичем злочинної організації, зловживаючи службовим становищем, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану і злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету України на загальну суму 3,166 мільярда гривень, шляхом незаконної компенсації ПДВ на рахунки фіктивних підприємств, в особливо великому розмірі, які були розподілені між учасниками злочинної організації».

Сам Олександр Клименко, який перебуває у розшуку, неодноразово заявляв, що всі претензії на його адресу з боку української влади пов’язані з переслідуванням за політичними мотивами.

XS
SM
MD
LG