Доступність посилання

ТОП новини

Росія: на акції проти реновації поліція затримала кількох людей


Акція проти реновації у Москві, 14 травня 2017 року
Акція проти реновації у Москві, 14 травня 2017 року

Поліція затримала кілька людей, учасників протесту російського парламенту, де законодавці розглядатимуть суперечливу програму знесення будинків радянської доби в Москві, так званої реновації.

Депутати Державної Думи, нижньої палати парламенту Росії, як очікується, сьогодні проведуть третій і остаточний розгляд законопроекту про реновацію.

Мітингувальники скандували «Ганьба», поліція затримала кілька демонстрантів, зокрема керівника московського відділення опозиційної партії «Яблуко» Сергій Мітрохін.

В рамках програми реновації у Москві планують знести понад 4,5 тисячі будинків, побудованих в 1950-х і 1960-х роках. Дії мерії викликали невдоволення багатьох москвичів, які виходили на мітинги з вимогою до влади відхилити в Держдумі законопроект як такий, що порушує конституційне право на приватну власність.

Влада Москви каже, що будівлі занепали і застаріли, але багато жителів і активістів розглядають програму як привід для будівництва багатоповерхівок в деяких районах Москви.

Аналогічний протест був проведений біля Держдуми Росії 6 червня і 9 червня, тисячі людей протестували проти плану 14 травня.

XS
SM
MD
LG